Algemene informatie: vAPEN

 

Op deze pagina geven wij algemene informatie over de e-sigaret. Zo bestaat een e-sigaret uit meerdere onderdelen. Alle starter-sets bestaan uit de onderdelen die jij nodig hebt (exclusief e-liquids). Sommige onderdelen, zoals bijvoorbeeld de coils dienen vervangen te worden, daarnaast vereist je e-sigaret onderhoud. Wij geven op de website veel informatie over welke vape je kunt kiezen, wat de voordelen van vapen zijn en beantwoorden een hoop veelgestelde vragen Lees verder voor de algemene informatie over het vapen!

01

Wat zijn starter-kits?

Een starter-kit bestaat uit alle onderdelen wat u nodig heeft om gelijk te beginnen met vapen. Elke kit zal voorzien zijn van coils en een clearomizer. Soms komt het voor dat batterijen ontbreken in de sets, daarom raden we u aan om goed de productbeschrijving te lezen. Als u gelijk wilt beginnen met vapen is het benodigd om e-liquids aan te schaffen.

Elke starter-kit verschilt. Zo heb je box-kits; dit zijn kleine “boxjes’ waar je uit vaped. Daarnaast heb je  pen-style; deze hebben het formaat van een pen en zullen voor veel beginners als fijn worden ervaren omdat je nog steeds een “staaf” in je handen hebt, net zoals met het roken van sigaretten.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten kits.

02

Wat zijn clearomizers?

De clearomizer is het gedeelte van de vape waar de verdamping plaats vindt. U moet eerst een bijpassende coil in de clearomizer doen. Daarna kunt u de tank van de clearomizer vullen met e-liquid en het bevestigen aan de e-sigaret. Wegens wet- en regelgeving is 2ML de maximale toegestane hoeveelheid. Om de 3-6 weken zult u de clearomizer moeten vervangen. Wij raden u aan om meerdere clearomizers te gebruiken als u verschillende smaken wilt roken. Hierdoor bent u niet gebonden aan 1 smaak voor een langere periode.

03

Wat zijn coils?

De coil is het element wat zorgt voor de verdamping van de e-liquid. Coils heb je in verschillende vormen en maten. Zorg dat u bij de productbeschrijving van uw vape goed bekijkt welke coil u precies nodig heeft. Mocht dit onduidelijk zijn? Aarzel niet en stuur ons gerust een bericht voor hulp!

Een coil kan verschillende weerstanden hebben. Deze worden uitgedrukt in Ohm. Bij een weerstand hoger dan 1.0 Ohm is de coil gemaakt uit kleinere gloeispiralen waardoor de e-liquid en de batterij langer mee gaan, maar er ook minder rook geproduceerd wordt. Bij weerstanden onder de 1.0 Ohm hebben meer rookproductie maar dat gaat ten koste van de batterij en de e-liquid.

 

04224

Waar moet ik op letten met mijn batterijen?

De batterij lijkt een vanzelfsprekend en makkelijk onderdeel van uw vape. Dit klopt, alleen toch moet er voorzichtig mee omgegaan worden. Zo voorkomt u dat de batterijen gaan lekken, kortsluiting veroorzaken of ontbranden.

Wij raden u aan om de batterij te vervangen op het moment dat de batterij meetbaar minder lang mee gaat dan gebruikelijk. Daarnaast dient u de batterij te vervangen als de “wrap” gescheurd is.   

05

Wat zijn e-liquids?

Bij E-Liquids wordt er onderscheid gemaakt in PG/VG verhoudingen. Zo kunt u dit al bij uw e-liquid hebben gezien. 

PG is een dunnere vloeistof die geurloos en smaakloos is. Omdat deze vloeistof dunner is kan de coil in uw verdamper het beter absorberen. PG kan ook een beetje een droge smaak geven.

VG is daarentegen een dikkere vloeistof die een zoete smaak heeft en geen droge smaak achterlaat. Hoe hoger de VG verhouding hoe zoeter de E-liquid zal zijn.

Let op. Niet elke e-liquid kan in elke tank. 

Hieronder geven wij een overzicht welke verhoudingen bij wat voor verdampers mogelijk zijn. Hieruit wordt onderscheid gemaakt tussen Mouth to Lung (MTL) en Direct Lung (DL). Bekijk bij de product informatie wat voor verdamper u heeft, mocht u hier niet uitkomen dan kunt u altijd bij onze klantenservice terecht. 

Mouth to Lung:

  • 70PG/30VG
  • 50PG/50VG
  • 40PG/60VG 

Direct Lung: 

  • 40PG/60VG
  • 30PG/70VG 
  • 20PG/80VG
  • 10PG/90VG
  • 100%VG

E-Liquids zijn er in honderden smaken maar kies zorgzaam, je e-liquid kan namelijk je ervaring maken of breken. 

 

Voordelen vapen

Bekijk hier de 5 grootste voordelen van elektrisch roken. 

Geen kankerverwekkende stoffen

Bij het vapen verdampt u alleen de e-liquid. Het keyword hier is verdampen, er vindt namelijk geen verbranding plaats zoals bij roken. Met de verbranding van een sigaret komen er honderden gevaarlijke stoffen vrij (o.a koolmonoxide en stikstofmonoxide) waardoor je conditie verslechterd en je vaatwanden beschadigd raken.

Geen stinkende rook meer.

De rook van een sigaret zorgt voor enorme stank. Dit wordt minder ervaren door de roker zelf, maar voor non-rokers is het geen pretje.
Met vapen blijft er (bijna) geen geur hangen en kan je dus zelfs binnen vapen. Dit is natuurlijk ideaal voor in de winter, wanneer eigenlijk geen enkele roker naar buiten wilt. 

Bepaal zelf de hoeveelheid nicotine.

Met elektrisch roken bepaal jij zelf hoeveel nicotine er in jouw e-liquid zit. Voor mensen die willen stoppen met roken is dit ideaal want dit maakt het mogelijk om de hoeveelheid nicotine te reguleren en dus de verslaving af te bouwen. 

Je mag (bijna) overal vapen.

Doordat de damp van de elektrische sigaret minder opvalt en geen stank achter laat kan je bijna overal vapen. De kans dat iemand er iets van zegt of er door word gestoord is erg klein. Dit terwijl de overheid bezig is met "anti-rook" gebieden is voor de toekomst een groot voordeel.

Vapen is VEEL goedkoper

Om het financiële voordeel te verduidelijken hebben wij een tabel opgesteld waar de kosten worden vergeleken.

De waardering van e-vapes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 29 reviews.

0